márkák

2011. február 14., hétfő

Jelmez ötlet farsangra:Lady Gaga

Lady Gaga kétségkívül egy jelenség. Utánozhatatlan, eredeti és sohasem unalmas. A stílusikonná kikiáltott popdíva nemcsak vadító slágereivel, de extravagáns kinézetével is lázba hozza a rajongókat. Legyen szó hatalmas platformcipőkről, szigetelőszalaggal leragasztott mellbimbókról vagy éppen egy hentespultnyi steakből készült estélyiről, ő és csapata mindig valami újat találnak ki, hogy ámulatba ejtsék a világot. A Poker Face-nek, a Bad Romance-nek vagy éppen a Telephone-nak állandó, bérelt helye van a slágerlistákon, ahogy Gagának is a divatlapok oldalain. Ha te is megirigyelted a szőke energiabomba stílusát, vagy csak szeretnél mosolyt csalni barátaid arcára a farsangi bulin, akkor voilá, bőven adunk számodra tippeket! "Don't call me Gaga!" 



A hajdíszt hungarocellből és hajpántból készítsd. Fontos, ehhez ne használj festékspray-t, vagy oldószeres festéket, mert csúnyán kimarja a hungarocellt. Hobbifestéket célszerű használni, de mivel a műanyag nem szívja be a festéket, így nagyon lassan fog  csak megszáradni (lehet hajszárítót használni). Ragasztópisztollyal rögzítsd a hajpánthoz. Végül vedd fel nagymami csipkekesztyűjét, vagy egy pár fehér szatén kesztyűt. 


A The Fame album borítója



A Gaga-szemüveghez barkácsboltban (Obi, Praktiker stb.) vegyél átlátszó munkavédelmi szemüveget. Ezt fújd le vizes bázisú üvegfestékkel vagy enyhén átlátszó felületet adó festékspray-vel, hogy láss is a szemüvegben. 



Amikor megszáradt a festék, vedd fel a munkavédelmi szemüveget, mert most a funkciója is jól fog jönni. Csípőfogóval törj enyhén átlátszó mozaikokat apróbb darabokra, a szemüveg meg fogja védeni a szemedet a szétpattanó mozaikrészektől! 



Kenj ecsettel hobbiragasztót a szemüveg jobb oldalára, szárára és a felső ívre is. A ragasztós felületre csipesszel illeszd fel a mozaikokat úgy, hogy köztük hagyj rést. 

  
Lady Gaga a XXI. század Madonnája



Ehhez az öltözékhez mindenképpen szükséged lesz egy félalakos próbababa felsőre (kínai piacon, vagy jó fej butikosoknál olcsón hozzájuthatunk). Mivel ezek általában könnyű, vékony műanyagból készülnek, így ollóval is lehet őket vágni, de nem árt, ha egy sniccer is kéznél van. 



Arra azért figyelj, hogy a műanyag vágás során esetleg megrepedhet, vagy ezáltal a széle élessé válhat, úgyhogy reszelővel vagy csiszolópapírral finomítsd a peremet (körömreszelő egyébként tökéletes ehhez).



A váll részénél is kerekítsd le, hogy könnyű legyen benne mozogni. Aztán fújd le bronz vagy arany festékspray-vel és kétoldalt, a mell oldalánál fúrt lyukba rögzíts egy gumit. 

  

Az egyik kedvencünk Gaga kreációiból a hajból készített masni! A parókából Te is csinálhatsz, ha elég dús ehhez. 

  

Vegyél fel egy vastagabb tincset a fej tetején, fésüld ki, majd bontsd három részre. Mivel megcsinálni jóval egyszerűbb, mint leírni, itt találtok egy hasznos videót ehhez:



Ha olyan sminket szeretnél, mint a Poker Face-ben! 

 



Ha pedig mégsem menne a "hajmasni", akkor készítsetek masnit fekete fényes öntapadós fóliából. Két négyzet alakú réteget ragasztós oldalukkal illesszetek egymáshoz, majd egy vékonyabb, de hosszúkás résszel  - ragasztós oldallal befelé - húzzátok össze középen. Sőt, ugyanitt máris a hajpánthoz ragaszthatjátok ugyanezzel a fólia csíkkal. 



Végül pedig jöjjön a legvadabb jelmez, az igazán bevállalósoknak! Mindenképpen szerezz hozzá fekete fényes felsőt és cicanadrágot/leggings-szet valamint úszósapkát. Utóbbi helyett egy kendő is megteszi, ha jól tekered a fejedre. Az álarchoz használj papírmasé- vagy műanyag alapot. Fújd le ezüst színűre, majd ragassz rá tükörmozaikokat. 



A vállra és a derékra használj ismét hungarocell gúlákat (hivatalosan két hatszög alapú gúla összeillesztett változata) és fekete illetve arany, fényes hobbifestéket. 



A festést célszerű úgy végezni, hogy előbb az egyik felét, aztán száradás után a másikat fested le, így nem leszel nyakig maszatos.



A parókát kétoldalt fond be és tekerd fel Leia hercegnő stílusban. Majd vedd fel a fekete sapkát (vagy kendőt). A maszk oldalához ragaszd a gúlákat. Az egyik vállra varrj egy fekete filc anyagdarabot, és erre rögzítsd ragasztópisztollyal a gúlákat (mindenhova nyomj ragasztót, mert egyébként könnyen szétesik az alkotás). A derekadra rakj egy gumis fekete övet, és szintén a fent leírt módon rögzítsd az elemeket. 

  

Ha pedig már kifutottál az időből, akkor íme a legegyszerűbb Gaga-jelmez. Kartonból készíts koronát, és hullámcsattal rögzítsd a parókához. Vegyél fel egy fekete felsőt, tegyél bele válltömést, és indulhatsz is a buliba! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése