márkák

2011. február 9., szerda

hahó

herpesz
A körömrágás nemcsak hogy egészségtelen szokás, de a kezet is teljesen elcsúfítja. Mint minden káros berögződésről, így a körömrágásról is le lehet szokni. Ehhez adunk most néhány tippet!


    Szerző: Boldizsár Krisztina 2010.09.03.
A körömrágásra általában 10 éves kor után szoknak rá a gyerekeket, ennek okát a szakemberek pedig abban látják, hogy a gyerekek ebben a korban találkoznak először konfliktusokkal, valamint a rossz mintát ilyenkor tanulják el a leginkább. Az emberek többsége 18 éves kora után elhagyja ezt a rossz szokást, de a felnőttek tíz százaléka továbbra is rágja a körmét. Ez a káros berögződés számos egészségügyi problémát okozhat, a köröm beszakadása, sérülése és begombásodása mellett, a rágás következtében a szájba bevitt piszok más fertőzéseket is okozhat.

Tippek 

Körömápolás
A rendszeres manikűr és lakkozott köröm talán eltántorít attól, hogy a szépen ápolt kezedet elcsúfítsd! Vágd a lehető legrövidebbre a körmödet, annyira, hogy a köröm végét már ne tudd rágcsálni, és lakkozd ki a körmöd!

Rossz íz
A körömvégek nem okozhatnak örömet akkor, ha borzalmas az ízük. A legkellemetlenebb talán a keserű íz, amitől még a hideg is kiráz! A patikákban külön kapható már körömrágás elleni krém, amit egyszerűen csak fel kell vinni az ujjak végére. Ha nem tudsz ilyenhez hozzájutni, egy aloe vera levél is megteszi! Vágd félbe a levelet, és a kicsorgó nedvvel kenegesd be a körmök végét. Az aloe verában található folyadék is kellemetlen ízű!

Pótcselekvés
A körömrágósok egyszerűen késztetést éreznek arra, hogy körmüket csócsálják. A legtöbbször izgalom vagy stressz hatására rágják a körmüket. Ha te is ezt teszed, a legjobb az, ha valamivel lefoglalod a kezedet és a fogaidat. Ajánlani tudjuk erre a rágógumit és a stresszlabdát, amelyek ráadásul a stressz oldásra is alkalmasak!

Akupresszúra
Ha más nem segít, alkalmazz akupresszúrát! Az emberi testnek két olyan pontja is van, amelyet rendszeresen masszírozva, elmulasztja a körömrágás iránti vágyat. Az egyik ilyen felület a könyökcsúcs felett a felkaron, a másik a comb és a lábszár találkozásánál a térdhajlatban található. 

És ha tényleg semmi sem segít…
Előfordulhat, hogy nem vezet megoldásra egyik módszer sem. Ebben az esetben érdemes pszichológushoz fordulnod, akinél fény derülhet arra, hogy szorongás vagy más lelki probléma miatt rágod a körmödet. A rossz szokástól ilyenkor csak úgy szabadulhatsz meg, ha a kiváltó lelki okot sikerül megszűntetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése