márkák

2011. február 10., csütörtök

Hahó

Sziasztok!!
Itt a tavasz csalóka idő van kint !Süt a nap de hideg van!!
Ha fáj a torkod vagy csak nem szeretnél beteg lenni ajánlom a NEGRO-T hatékony gyógyszer és még finom is!!!
egy kis tudnivaló:


Negro cukorkát feltalálójáról, Pietro Negro-ról nevezték el. Az 1920-as években a keménycukorka-gyártás melléktermékét, atörmelékcukrot használta alapanyagként. [1]
A Negro cukor teljes összetétele ma is ugyanolyan szigorúan őrzött titok, mint például a Coca-Cola receptje. Híres reklámszlogenjeA torokkéményseprője.
Számos ismert színész, énekes ezzel ápolta torkát fellépés előtt és után. Karády Katalin, az akkori díva föl nem lépett volna Negro nélkül,Jávor Pál is igen kedvelte.[2]
1990-ig csak a hagyományos ánizs-mentol ízesítésselfekete színben készült. A kor emblematikus édesipari terméke, a köznyelvben több szállóige kapcsolódik hozzá: Olyan sötét vagy, hogy világít a fogad között a Negro. vagy Olyan sötét vagy, hogy hozzád képest a Negro egyatomvillanás.
A nyolcvanas években még Negro-rágógumi is forgalomban volt.
szerencsi üzemben készült méz-mentolos (sárga) és meggy-mentolos (piros) ízben is. Az extra erős Negro fehér, az eukaliptuszolajjalkészült euka-mentolos Negro pedig zöld színű. A győri méz Negro (sárga) egy közönséges mézízű cukorka, se mentol, se ánizs nincs benne.
2006január 2. óta a Győri Keksz Kft. a tulajdonosa a cukorkamárkának. 2007-ben újra boltokba került a méz-mentolos ízesítésű Negro.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése