márkák

2011. január 22., szombat

A nyitó nap után a nemzetközi szakma és közönség felfedeztette és megismerhette újabb designerek újdonságait, melyek a 2011-es tavasz-nyár prêt à porter darabjai. A szintén friss nevek mellett olyan visszatérő tervező is helyet kapott, aki már a szakmában nagyon nagy elismerésben részesült, s ő nem más, mint Pierre Cardin.
Guy Laroche
Egyszerű szabások, monokróm színvilág jellemezte a divatház kollekcióját, a ’80-as évek jegyében. Terjedelmes, bő sziluettek uralták a kifutót ekrü, bézs, kék színek dominanciájával, felpezsdítve kis fehérrel és sárgával. Az apró minták is helyet kaptak a textúrákon, laza és könnyed vonalakkal. A redőzések játékosságot és eleganciát vittek a darabokba, leginkább szoknyák és ruhák jellemzik a kollekciót térd körüli hosszakkal. A dekoltázsok zártak általában, de találhatunk merész megoldásokat is. Letisztult kreációk harmonikus színvilággal.
Guy Laroche
Guy Laroche
Guy Laroche
Guy Laroche
Guy Laroche
Guy Laroche
Rochas
Marco Zanini tervező  a szélsőségeket hozta a kifutóra pizsamaszerű együtteseivel, nagy virágmintás ruháival, puritán szabásokkal és bőségekkel. A színek közül a kék árnyalatait, a fehéret, a mustáros árnyalatot és a fekete kontrasztját említeném meg, rusztikusság és selymesen szabott ruhák elegye jelent meg némi férfias szabásokkal. A mély V-kivágások merészek, nagyon nőiesek, a tervező sokszor modelljeire zoknit adott, ezzel még jobban megbolondítva a látványt. A ruhák hossza maxi, lágyan omló szoknyákkal, az áttetszőség és fodrok kis frivolságot adnak viselőjének.
Rochas
Rochas
Rochas
Rochas
Rochas
Rochas
Gareth Pugh
Egy futurisztikus világ tárult a nézők elé Gareth Pugh kreációit látva. Szintetikusság, hermetikusan lezárt tér tisztasága fehér, fekete és a króm fémes árnyalatával. Geometrikus tagoltság, maximálisan letisztult vonalak jellemzik a kollekciót. A merev anyagok határozott sziluetteket formáztak, a szinte egyenruha formák a nadrágos, kabátos összeállításoknál az aszimmetria is fontos szerepet kap. A kockás minták szabálytalansága is a jövőt idézi, a fejfedők pedig megkoronázzák a látványt. Különleges kollekció a különc egyéniségeknek.
Gareth Pugh
Gareth Pugh
Gareth Pugh
Gareth Pugh
Gareth Pugh
Gareth Pugh
Dries Van Noten
Kifinomultság, lágy sportos elegancia a fő irányvonal a tervező kollekciójában. A maszkulin zakók és nadrágok mellett nagy szerepet játszik a keleties szabás, a kínai porcelán virág motívumok elegye. Mint a többi tervezőnél, a fehér itt is nagyon hangsúlyos, lágy kékes-szürkés finom áttetszőség kíséretével. Letisztult vonalak, éteri tisztaság lengi át a ruhákat, a nadrágok bő szabása, az egyszerű vonalú ruhák az anyagokat hangsúlyozzák ki. A selymek és a testet körbeölelő lágy textúrák hihetetlen nőiességet sugallnak.
Dries Van Noten
Dries Van Noten
Dries Van Noten
Dries Van Noten
Dries Van Noten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése