márkák

2011. január 22., szombat

Hidratáló arcpakolások a konyhából

Íme néhány egyszerű arcpakolás, amit te is bármikor, könnyen elkészíthetsz magadnak.
Banános
Ha régóta áll már otthon a banán, kezd megbarnulni, és már nincsen gusztusod megenni, akkor se dobd ki! Remek hidratálót készíthetsz belőle, aminek a használata után sima és puha lesz a bőröd. Az egyszerűbb megoldáshoz semmi mást nem kell tenned, csak pépes állagúra összeturmixolnod a banánt; a pasztát kend fel az arcodra, hagyd rajta 10-20 percig, végül hideg vízzel öblítsd le. Ha pedig egy kicsit extrábbra vágysz, akkor a banánpéphez keverj hozzá 1/4 pohár natúr joghurtot és két evőkanál mézet.
Tejes
Már az egyiptomiak is tudták, hogy a tejben fürödnek, varázslatosan szép lesz a bőrük. Hát, ha fürdeni nem is, de arcra pakolni neked is lehet a tejet, igaz tejpor formában. 1/4 pohár tejporhoz önts annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Kend be vele az arcod, és hagyd fenn addig, amíg a massza meg nem szárad; ekkor öblítsd le meleg vízzel. A használat után az arcod szinte újjászületik.
Citromos
Egy citrom felhasználásával remek arctisztítót készíthetsz magadnak. Egy citrom kifacsart levét keverd hozzá 1/4 pohár olívaolajhoz, és moss vele arcot, mintha csak egy arctisztítót használnál. Nemcsak megtisztítja, de tökéletesen hidratálja is a bőrödet.
Tojásos
Mindegy, hogy száraz vagy zsíros a bőröd, a tojás megoldást nyújthat mindkét problémára. Ha száraz a bőröd, és hidratálásra van szüksége, akkor használd a tojás sárgáját, ha zsíros a bőröd, akkor a fehérjét, ha pedig normál bőrtípussal rendelkezel, akkor az egész tojásra szükséged lesz. Verd fel azt a részt, amit használni szeretnél, vidd fel az arcodra, és hagyd hatni körülbelül fél órát. Teljesen fel fogsz frissülni tőle!
Joghurtos
Arctisztításhoz és a pórusok összehúzásához használj sima natúr joghurtot. Egyszerűen vidd fel az arcodra, és hagyd fenn fél órát. Ha pedig revitalizáló pakolást szeretnél, akkor a joghurthoz keverd hozzá egy fél narancs kifacsart rostos levét, és adj hozzá egy teáskanál aloét. Az így elkészült krémet 5 percig hagyd hatni, majd öblítsd le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése