márkák

2011. január 22., szombat

2010. szeptember 21.

London FW III.

Legyen inkább romantikus vagy szexi, természetes, esetleg művészi? Te döntsd el!
A divathét harmadik napja szinte minden nő számára nyújt választási lehetőséget, hiszen a tervezők egymástól tökéletesen eltérő stílusokat vonultattak fel. A dögös szexi, az álmodozó romantikus, a természet és az építészet kedvelői egyaránt találhatnak kedvükre valót. 
Antonio Berardi
Ha valaki azt hitte volna, hogy a XXI. században a nők élete csak a karrierről és az önmegvalósításról szól, ahol már sem helye, sem nyoma nincs a romantikának, az bizonyára nagyon téved. A romantika igenis ott van az életünkben, és a lelke mélyén minden nő vágyik rá. Berardi szinte olvas a női lélekben, hiszen kollekciójával a mélyen rejlő vágyakra, álmokra ad választ. A kreációk fehér vagy halvány árnyalatokban pompáznak leginkább, ahol a könnyed vonalvezetés, a fodrok, hullámok és bojtos díszítések mind annak bizonyítékai, hogy a romantika nem csupán virágokból áll. A világos kreációkat megfűszerezi a fehér-fekete kombinációk klasszikusan elegáns összeéllításaival, de néhány pink szaténvariációt is láthatunk a romantikára.
Antonio Berardi
Antonio Berardi
Antonio Berardi
Antonio Berardi
Julien Macdonald
Mindig is tudtuk, hogy ha valaki rendkívül szexis akart lenni, akkor Julien Macdonaldhoz fordult. A tervező ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és a nőkre továbbra is csak úgy tud gondolni, mint akiket bűn takargatni, inkább valami jó kis szexi outfittel dukál hangsúlyozni azok bájait. Miniruhák, fodros, extra rövid szoknyák és shortok, mutatós blézerek és kardigánok felelősek azért, hogy a női lábat végtelen hosszúságúnak tüntessék fel. A kreációk könnyedek, lengék és rendkívül igényesek, hiszen Berardi a szexit nem ledérként vagy közönségesként értelmezi, hanem mint a női test bájairól zengett dícshimnuszt.
Julien Macdonald
Julien Macdonald
Julien Macdonald
Julien Macdonald
Matthew Williason
Matthew Williamson 2011-es tavaszi-nyári kollekciójával elszakadni látszik saját gyökereitől, és visszatér a természethez. A szexis partiruhák helyett ezúttal a föld színeinek csodás barnás, drappos, zöldes, sárgás árnyalatait vonultatja fel olyan kreációkon, melyek lazák, kényelmesek, és bármelyikük alkalmas egy kellemes sétára, de akár hosszabb kirándulásra is. A western stílust megidéző rojtok Williamson-nál is megmutatkoznak, úgy, hogy ha kételyeink lettek volna ezen darabokkal kapcsolatosan, akkor már biztosak lehetünk abban, hogy jövőre szinte kötelező lesz beszerezni egy cowboy stílusú kiegészítőt.
Matthew Williamson
Matthew Williamson
Matthew Williamson
Matthew Williamson
Vivienne Westwood, Red Label
Vivienne Westwood bizonyára sokak számára tartogatott meglepetést a londoni divathét alkalmával, hiszen a lázadó stílusú punk tervezőnő ha nem is hazudtolta meg önmagát, de a különleges, némely esetben szinte hordhatatlannak tűnő drabajait ezúttal a klasszikus vonulat felé vitte el. A kreációk színesek, mintásak, kockásak vagy csíkosak, vonalvezetésük pedig egyszerűen imádnivaló: a lazább szabású darabokat csinos övekkel bolondította meg, a testhezállókat pedig remek váll-, vagy szoknyadíszítésekkel. A tigrismintás ruhák vagy miniszoknyák pedig szinte teljesen újként hatnak a formabontó tervezőnőnél, de be kell vallanunk, hogy remekül bánik az ilyen szexi kelmékkel is. A modellek nem klasszikus értelemben festett arca az építeszet különleges jegyeit idézik meg, így aztán bizonyára arra is következtethetünk, hogy a divattervezőnő az építészet és a szabászat művészetének közös jegyeit kívánta felfedezni, és azok harmonikus egységét bemutatni. Íme egy elbűvölő kollekció a divatvilág egyik legrendhagyóbb művészétől!
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood
Vaspál Melinda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése