márkák

2011. január 22., szombat

Megnéztük az Eclipse-t ééééés….. tetszett!!!

Gondolom, minden valamire való Alkonyat rajongó legalább harmincszor meg fogja nézni a sorozat legújabb részét, és azt kell mondanom, hogy egyetértek. Persze arra készüljetek fel, hogy szokás szerint vannak eltérések a könyvtől, de általánosságban véve nagyon jól sikerült a film!!! Tessék elmenni minél hamarabb megnézni!!!!



Hogy őszinte legyek az Újhold után nem sok bizodalmam volt (meg lehet kövezni, de szerintem a második rész nem lett a legjobb), szóval mindenfajta elvárás nélkül ültem be a moziba, de csodák csodájára nagyon-nagyon-nagyon tetszett a film! Nehéz lenne spoilerek nélkül leírni, hogy milyen volt, úgyhogy ha nem akarjátok tudni a sztori részleteit - nem mintha a kismillió klipből már nem lehetne előre elismerni a felét - inkább ne olvassátok tovább a cikket! Viszont ha megöl titeket a kíváncsiság, akkor hajrá!Összességében véve az eddigi filmek közül szerintem ez maradt a leghűebb a könyvhöz. Természetesen vannak benne plusz jelenetek, és némelyik párbeszéd nem teljesen ugyanazon a helyszínen zajlik, de egyik fontos jelenet sem maradt ki (nem úgy, mint az Alkonyatban a közös ebédszünetek Edward és Bella közt, vagy az Újholdban a hazaút Volterrából), és hihetetlenül jól eltalálta a rendező a sztori hangulatát.

Meglepetésemre a szereplők is többet nyújtottak, mint az eddigi részekben. Kristen Stewart eddig nekem a semmi extra kategóriába tartozott, de most tökéleteset alakított Bellaként, Robert Pattinsont változatlanul meg kell zabálni, és Taylor Lautner mintha maga lenne Jacob Black. Végre a mellékszereplők is többször jelennek meg, és nem csak egy-két mondatot mondanak a két óra alatt alatt. A rendező, David Slade jól döntött, hogy nem Bella köré építette a teljes filmet, hanem hagyta érvényesülni a többieket is, és belerakott olyan jeleneteket, amik a nyomtatott verzióból hiányoznak. Ezek érdekesebbé tették a mozit anélkül, hogy elveszett volna a könyvbéli sztori.


Bella (Kristen Stewart) és Jacob (Taylor Lautner)
Az egyetlen problémám a zenéjével volt. Biztos sokaknak tetszeni fog, de nekem valahogy nem illett oda (nem a könnyűzenei számokról beszélek, hanem a "score" néven futó zenékről). Kicsit olyan volt, mintha egy epikus történelmi alkotás muzsikája lenne. Egyrészről megértem, mert sok benne a harc, meg ugye ott van a nagy szerelem, de nekem abszolút nem ütött. Túlságosan tündérmesés lett tőle az egész (nem mintha egyébként nem az lenne...).

És végül pár tetszett - nem tetszett rész.
Tetszett:
  • Az Edward-Bella-Jacob jelenetek nagyon jól sikerültek. Megvan bennük a feszültség, ugyanakkor jókat is lehet nevetni rajtuk. Szerencsére elég sok van belőlük.
  • Bella és Edward közt van pár nagggggyon szexi jelenet. Főleg amikor a Cullenek elmennek vadászni, és ők ketten maradnak a házban, ahol Edward meglepi őt egy ággyal, hogy legyen hol aludnia. Hát...  Ha ezt a jelenetet előrejelzésnek vehetjük a negyedik rész szexjelenetéhez, akkor sok Team Edward-os csajszi fog kiájulni a székéből.
  • Amikor Jacob megsérül a harcban, az valami szívszorító. Még az Edward rajongók is meg fogják sajnálni.
  • A Charlie-t alakító Billy Burke változatlanul fenomenális. Nincs sok jelenete, de ahol ott van, azok szuperek. Főleg amikor Bellával próbál beszélni a biztonságos szexről... csúcs!
  • Dakota Fanning még mindig tökéletes Jane-ként.
  • Nagyon örültem, hogy nem hagyták ki azt a jelenetet, amikor Bella behúz egyet Jacobnak és majdnem eltöri a kezét. Hiányzott volna.
  • Akik szeretik Jaspert, azok örülhetnek. Egész sokszor beszél (végre!) és van két rövidke jelenete Alice-szel. Ők ketten a legédesebbek az egész Cullen famíliában.
twilight-eclipse-cullens_5101
  • A visszaemlékezős jelenetek szerintem nagyon jók. Jasper és Rosalie is elmondja Bellának, hogy hogyan lettek vámpírok; mindkettő őrült jó lett.
  • A CGI farkasok is jobbak, mint az előző részben, bár azért egy-két rész van, ahol kicsit nyögvenyelős a dolog. De csak apró részek, a legtöbb nézőnek fel sem fognak tűnni.
Nem tetszett:
  • A zene.
  • Az új Victoria szerintem szörnyű. Nem arról van szó, hogy Rachelle Lafevre fan lennék, mert nekem aztán édes mindegy, hogy ki játsza Victoriát, de Bryce Dallas Howard tényleg borzasztó.
  • Az érettségi-osztón irdatlan ronda sárga ruha van a végzős diákokon. Mindannyian annyira röhejesen néznek ki, hogy másra nem is tud az ember koncentrálni.
Nos, ez lenne az én véleményem. Nézzétek meg Ti is, és kommenteljetek, hogy nektek mi tetszett, és mi nem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése