márkák

2011. január 22., szombat

A minimalizmustól Afrikáig, a baletton keresztül a tehenészlányokig – ez a New York Fashion Week zárónapja.
Calvin Klein Collection
A minimalista stílusban készült kollekció fő színeiként a könnyed és lágy fehér illetve bézs árnyalatokat, a konok mód ránk telepedő fekete és mély kék színeket, és mutatóba némi pirosat vitt kifutóra a méltán neves tervező. A merev szögletességet néhány kerekded vonal töri meg, ezek kölcsönöznek eleganciát viselőjének a tökéletesen letisztult kollekcióban. A hosszú szoknyás, egész testet beborító ruhák, szoknyák és felsőrészek esetében a hangsúlyt a fej illetve a nyak kapja, az ujjatlan felsőrészek által viszont tekintetünk inkább a vállakra és az ujjakra szegeződnek. A kifutón egymást váltották a már említett hosszú megoldások és a térdig, térd fölé érő aljak.
Calvin Klein Collection
Calvin Klein Collection
Calvin Klein Collection
Calvin Klein Collection
Calvin Klein Collection
Calvin Klein Collection
 
J. Mendel
Gilles Mendel nemrég a New York City Ballett társulatának tervezett, melynek hatása tisztán megmutatkozik legújabb kollekciójában is. A balerinaként aposztrofált modellek tütüre hajazó szoknyákban és megkötős cipellőkben lejtettek végig a kifutón. A gyűrt és ráncolt selymek, dzsörzé és tüll anyagok a táncosok eleganciáját és könnyed mozgását személyesítik meg, a púder- és szürke színek pedig az utolsó apró ecsetvonással varázsolják tökéletesre a sziluetteket. A lágy, gyermeki színek között makacs mód megbúvó, bujaságot keltő élénk piros a vadabb lelkű balett táncosok vonulatát idézi, míg a földig érő estélyik ismét a könnyed táncra perdülést hivatottak szemeink elé idézni.
J. Mendel
J. Mendel
J. Mendel
J. Mendel
J. Mendel
J. Mendel
 
L.A.M.B.
Hello Afrika! Gwen Stefani szemünk elé idézte az afrikai hangulatot, igazi utazáson vehettünk részt a kollekció darabjait szemügyre véve. Nemcsak mintáiban, hanem kiegészítőiben is illet a fekete kontinens hangulatába a bemutató, mely a répanadrágot favorizálta, de a rövid mini sortoktól a hosszú ruhákig mindent megtalálhatunk a tervezésben. A szabások hol rettentő szűknek mutatkoztak, hol pedig igazán bőkezűen bántak az anyaggal, ahogy a mintákkal is: csíkos, kockás, pillangós, – kimeríthetetlen a minták sora és sorozata. A kollekció összességében jókedvet és szabadságot ígér, rengeteg must have darabbal.
L.A.M.B.
L.A.M.B.
L.A.M.B.
L.A.M.B.
L.A.M.B.
L.A.M.B.
 
Ralph Lauren
Az immáron több, mint negyven éve a divat színpadának porondján főszereplőként résztvevő tervező ezúttal a tehenészlányok divatát vitte kifutóra. A fehér és bézs árnyalatokat felvonultató kollekcióban bővelkedtek a kifinomult nőiességet erősítő blúzok, ruhák és nadrágok, a rojtozások, a kalapok, a hatalmas övek – minden, ami a country érzetét kelti. És a díszítésekkel sem bánt csínján a tervező: fodrok és csipkék minden mennyiségben, ahogy magasított derekú répanadrágok és hatalmas, buggyos váll megoldások is tarkították ezt a pompás kollekciót. Ha kedvünk lenne vidékre látogatni jövő nyáron, mindenképp Ralph Lauren kollekciójából válasszunk útravalónak!
Következzék a London Fashion Week!
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Székely Krisztina
Fotók: style.com,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése